21 Mayıs 2009 Perşembe
MUMBAR DOLMASI
İçi için:
Pirinç, maydanoz, kuru soğan, az kuyruk yağı, pulbiber, karabiber, tuz, salça.
HAZIRLANIŞI: Mumbarlar iyice yıkanarak temizlenir. Avucumuzun içine mumbarları alarak dıştan içe doğru parmağımızın yardımıyla doldurulur. Böylelikle dıştan içe doğru doldurulur. Yani bir şekil tersi çevrilmiş olur. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Ben üç kez ovdum ve her ovuşumda suya tuttum. Mumbarları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır ve pişmeye bırakılır. Suyuna tuz eklemeden önce suyun tadına bakılmalı çünkü tuzla ovulduğu için tuzu yeterli gelebiliyor bazen. Yemeğin suyuna dilerseniz az salça daha ilave edebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Annecim de çok güzel yapar mumbar dolmasını. Çok emekli ama çok da lezzetli bir şey bu mumbar. Ellerine sağlık. Sevgiler...
ellerine saglık
afiyet olsun
ilk defa duydum
cok degisik geldi birsey soracagim
mumbar dedigin yanli anlamadiysam
bagirsak oluyor demi??
cok ilginc geldi dogrusu
ellerine saglik sevgiler canim iyi hafta sonlari
Canımcım nasılsın..
Mumbar dolması hiç tatmadığım bir lezzet ama çok merak etmişimdir herzaman tadını neyse artık sana gelirsem birgün bana yaparsın değilmi:)))))))
ellerine sağlık arkadaşım..çook öpüyorum
Yorum Gönder