19 Mayıs 2009 Salı
PASTANE POĞAÇASI
Gerçekten güzel ve yumuşacık bir poğaça tarifi. Pişireli üç gün oldu, hala ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.
Malzemeler:
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için)
*1/2 paket yaşmaya
*2 çorba kaşığı şeker
*2 yumurta(1'inin sarısı üstüne)
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
Yapılışı :
Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir. Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir. Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir, ve 15 dk.dinlendirilir.İstenirse içine peynir,zeytin,ceviz gibi iç malzemesi koyup ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır.(Tepside)Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derecede
pişirilir.
Tarif:Oktay Usta.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
canim enfes olmus pogacalarin eee
tazeyse hala alayim 2 tane:))
sevgiler hayirli günler
canım poaçan nefis görünüyor bende çok severim özellikle eşim bu poğaçaya bayılır sık sık ister benden:)ellerine sağlık.
ayrıca patiğin yapılışını detaylı olarak blogumda anlattım umarım işine yarar
bende çok seviyorum bu poğaçayı ellerine sağlık canım harika olmuşş..çoook öpüyorum:)
Yorum Gönder