Kağıt kebabı yapmayı arkadaşım şevval aklıma koydu açıkçası. Tarifide kendisinden aldım desem yeridir sadece biraz fazla malzeme kattım. Şevvalciğim bu güzel lezzetle beni tanıştırdığın için teşekkürler, sevgiler sana. Bu yemek senin için güzel arkadaşım.
Malzemeler
*Yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti
*Patlıcan, patates, kabak, havuç, domates, kuru soğan (bunlardan herbirinden 2 şer tane kullandım, (iki kişi olduğumuz için))5-6 yeşil biber/Mantar
*1 su bardağı konserve bezelye
*Sıvıyağ, tuz arzuya göre baharatlar (ben karabiber pulbiber kullandım)
Yapılışı
Tencereye yağ koyulur, ve kuzu etleri eklenir, kavrulur, Yemeklik doğranan soğanlar etin üzerine dökülür, iyice pişince, kabuklarını soyduğumuz doğradığımız domatesler eklenir. Domatesler suyunu çekince tuzu, biberi (baharat)eklenir. Sebzeler küp küp irice doğranır sırayla hepsi kızartılır. Yağlı kağıt borcamın içine biraz büyükçe serilir. Borcamın kenarlarından sarksın. Sırayla önce sebzeler, üzerine bezelyeler en üste de kuzu etleri yerleştirilir. (Araştırdım çok kişi yemeğin üzerine bir bardak sıcak su ekliyormuş. Ben eklemedim. )ve yağlı kağıdığımızın sarkan kenarları içe katlanır. Ben üzerine bir kat daha yağlı kağıt geçirdim iki tarafı birbire yetişmediği için ve kenarlarından kıvırdım. 175 derecede 20-25 dakika arası pişirilir, sıcak olarak servis edilir
Malzemeler
*Yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti
*Patlıcan, patates, kabak, havuç, domates, kuru soğan (bunlardan herbirinden 2 şer tane kullandım, (iki kişi olduğumuz için))5-6 yeşil biber/Mantar
*1 su bardağı konserve bezelye
*Sıvıyağ, tuz arzuya göre baharatlar (ben karabiber pulbiber kullandım)
Yapılışı
Tencereye yağ koyulur, ve kuzu etleri eklenir, kavrulur, Yemeklik doğranan soğanlar etin üzerine dökülür, iyice pişince, kabuklarını soyduğumuz doğradığımız domatesler eklenir. Domatesler suyunu çekince tuzu, biberi (baharat)eklenir. Sebzeler küp küp irice doğranır sırayla hepsi kızartılır. Yağlı kağıt borcamın içine biraz büyükçe serilir. Borcamın kenarlarından sarksın. Sırayla önce sebzeler, üzerine bezelyeler en üste de kuzu etleri yerleştirilir. (Araştırdım çok kişi yemeğin üzerine bir bardak sıcak su ekliyormuş. Ben eklemedim. )ve yağlı kağıdığımızın sarkan kenarları içe katlanır. Ben üzerine bir kat daha yağlı kağıt geçirdim iki tarafı birbire yetişmediği için ve kenarlarından kıvırdım. 175 derecede 20-25 dakika arası pişirilir, sıcak olarak servis edilir
6 yorum:
Cnm benim günaydın, ben bu yemeğe bayılıyorum. İşyerinde çıkıyor nefis yapıyorlar ama kendim hiç denemedim tarifini alıyorum muhakak bende yapacağım cnm öptüm.
gunaydinnnnnnn,
seda sayan gibi bende soyle uzun uzun bir gunaydin cekiyim:))) beni nasil mutlu ettin bilemesin sadiyecim gorunce cok sasirdim begenmenede cok sevindim ellerine saglik pek bir guzel olmus seninki hatta benimkindende guzel olmus emegine saglik sevgilerimle sevval
günaydın canım ç ook güzel olmuş. ellerine sağlık. fırın yemekleri çok hoşuma gidiyor. hem hafif hem güzel oluyolar.
çok acıktım yemeğe geldim banada kaldımı bu muhteşem kebaptan:) ellerine sağlık canım öpüyorum iyi haftalar
Ellerine sağlık canım,
Sevvalin de parmaklarına sağlık:)
Denemedim ama lezzetli olduğu o kadar belli ki.
Sitedeki müziğinde hoş olmuş.
sevgiler..
Hay Allah ama bu radyoymuş:))
Yorum Gönder