3 Haziran 2009 Çarşamba
PATLICAN MUSAKKA
PATLICAN MUSAKKA
Malzemeler;
*1 kilo kadar Patlıcan
*Yarım kilo kıyma
*Domates
*Sivri biber
*Bir avuç maydanoz
*1 kuru soğan
*Salça
*Karabiber,Kırmızı biber,Pulbiber,Tuz
Yapılışı:
Kıyma sıvı yağda biraz kavrulur.(Ben kuşbaşı et kullandım) İçine küp doğranmış soğan eklenir. Biraz kavrulduktan sonra iki adet sivri biber ince ince doğranıp eklenir. Bir yemek kaşığı kadar salça ilave edilip güzelce kavrulur. İki adet domates rendesi,ince doğranmış maydanoz,baharatlar göz kararı eklenir.1 çay bardağı kaynar su konur ve ocağın altı kısılarak suyu az kalana kadar pişmeye bırakılır.
Patlıcanlar iki üç yerinden soyulup yuvarlak şekilde dilimlenir. Kızdırılmış bol yağda çok karartılmadan kızartılır. Peçete konmuş tabağa yağı emilmesi için bırakılır. Tepsiye patlıcanların yarısı dizilir. Üzerine kıymalı sosun yarısı konur. Onun üzerine geri kalan patlıncanlar. Ve en üste kalan sosumuz. Domatesin kabukları soyulup, biberlerle birlikte dilimlenip, yemeğin üstüne eklenir. Bir çay bardağı kaynar suya çok az biber salçası ve domates salçısı + az tuz ekleyip karıştırdım ve yemeğin üstüne döktüm. 200 derecede fırında domatesler ve biberler kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
yaninada pilav enfes olur dogrusu ellerine saglik canim sevgiler
günaydın canım nasılsın?
neler yapıyorsun bebiş nasıl?
muskkada pek bi lezzetli görünüyor ellerine sağlık görüşmek üzere
iyi akşamlar sadiyeciğim ellerine sağlık çok güzel bi görüntü bende çok severim musakkayı bi tabak aldım canım,sevgiler...
Yorum Gönder