14 Nisan 2008 Pazartesi

BULGUR PİLAVI

Malzemeler
*Bulgur pilavı
*Tel şehriye
*2-3 sivri biber
*2 domates
*Salça
*sıvıyağ, tuz, karabiber,pulbiber
Yapılışı
Kızdirılmış yağda tel şehriyeler kavrulur. Yuvarlak doğranmış biberlerler eklenir. Kabukları soyulmuş domatesler küçük küçük doğranıp, salça ve baharatlarla birlikte eklenip karıştırmaya devam edilir. Üzerine bulgurumuzu ekleyip bir kaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte pilavımızı pişirelim. Pilavımızı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim.

2 yorum:

Tuğba dedi ki...

Ellerine sağlık canım,
ne marifetli hanımsın Sadiyecim,döktürmüssün gene :)
her biri birbirinden harika görünüyor canım.
kocaman sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Sadiye,
Masallah cok tarif ekliyosun birden. Basarilarin devamini diliyorum..Hicran