17 Nisan 2008 Perşembe

KENGER (KERENG)

Annem kerengi çok sevdiğimi bildiğinden kızkardeşimle bana yollamış. Bunu öyle çok seviyorumki. İstanbulda hiç rastlamadım. Rastlarsam affetmem hepsini alırım:)
KENGER= Genellikle ilkbaharda her mekanda yetişmeyen, yumuşak topraklarda, yamaçlarda, düzlük ve nadasa bırakılan tarlalarda yetişir. Dikenli bir bitki olan kenger halk arasında kereng olarak bilirinir. Önce kerengler bir güzel temizlenir, Yıkanır tuz eklenip haşlanır. Kerenglerin suyu sıkılır. Yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.

2 yorum:

elif dedi ki...

ilk defa duydun kerengi. eminim güzeldir.
güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba, blogunuzu gezdim. Güzel yemekler hazırlamışsınız. Özellikle kendi damak zevkime uygun çeşitlerinizle karşılaştım, yutkuna yutkuna dolaştım. Tariflerinizden bir tanesi çok ilgimi çekti. Geçenlerde yine bir blogcu arkadaşın blogunda rastladım. Kenger, kengeri bilen biriyim. Ama, şu an kengere çok uzak bir yerde yaşıyorum. Kengerin o güzel kokusunu,yerken yumşak dikenini ve hatta bakır sini içerisinde kengerli bulgur pilavı gözlerim önünden geçiyor. Nasıl anlatayım, kenger kendim için bir tarih.
Kengeri siz çok iyi biliyorsunuz. Kengerin yumurtalı tarifini bilmiyordum. Sizden öğrenmiş oldum, ellerinize sağlık. Yorumum birazcık uzun oldu ama, kenger için değer. Teşekkürler..