8 Nisan 2008 Salı

KIRMA BÖREK


Uzun zamandır denemek istediğim bir tarifti. Blogları gezerken bu tarifi aldım kime ait olduğunu yazmamışım. Nasılsa rastlarım ve ozaman buraya adresi yazarım. Kendisine burdan teşekkür ederim. Tatarlara ait bir börek. Sadece şunu demek isterim ki. Yumuşacık leziz bir börek istiyorsanız denemenizi tavsiye ederim. Resimde anlaşıldığı gibi ben pişer pişmez merak ettiğimden tadına baktım. Duble çayımda hazırdı. Rahmetli kemal sunalın (mekanı cennet olsun onu asla unutmayacağım ) deyimiyle Demli mi ? Hayır Demsiz.. :)
Malzemeler
3 yufka
Bir kalıp beyaz peynir (Lor peynirde kullanılabilir)
1 demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Biraz Tuz
Yapılışı
Öncelikle peynir ve ince doğranmış maydanoz, yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte karıştırılıp, iyice ezilir. Yufka ortadan ikiye bölünür ve peynirli harçtan sürülür. Ve rulo gibi sarılır. Sarılan yufka büzdürülür, ve bıçak yardımıyla ara ara kesilir(örneğin dört parmak genişliği kadar) işlem yufkalar bitinceye kadar devam edilir. Yanyana gelecek şekilde yağlanmış borcama dizilir. Üzerine hazırlayacağınız yoğurt, sıvı yağ yumurta tuz karışımı dökülür (peynir tuzluysa tuz katmaya gerek yok) 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Tarifte yoktu ama üzerine çörek otu, susam serptim. Gayet leziz bir börek oldu.

2 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Sadicim

böreğe hiç dayanamam ellerine sağlık harika görünüyor
bende bugün nofrost böreğiyapıcam kısmetse

sevgiyle kal

Tuğba dedi ki...

Ellerine sağlık canım,
ben görmeyeli neler neler yapmışsın böyle:)
börek nefis görünüyor.
sevgiler..