14 Nisan 2008 Pazartesi

PİLAV ÜSTÜ HAŞLAMA

Malzemeler
*1,5 su bardağı pirinç
*yarım çay bardağı arpa şehriye
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*750 gr. haşlamalık kuzu et
*sıvıyağ, tuz
Yapılışı
Öncelikle etimizi bir güzel haşlayalım. Pişmesine yakın pilav yapacağımız kapta yağımızı kızdırıp arpa şehriyeleri pembeleşinceye kadar kavurup, pirinçlerimizi ekleyip karıştırmaya devam edelim. Sonra kuş üzümlerimizi ekleyelim. Biraz kavurduktan sonra haşlamanın üzerindeki et suyunu pilavımıza dökelim. Etimizin üzerinde bir iki yemek kaşığı kadar et suyu kalsın.(pilavımız için et suyu yetmezse sıcak su ekleyelim bende hep yarı yarıya oluyor)tuzunu ayarlayıp kısık ateşte pilavımızı pişirelim ve dinlenmeye bırakalım. Pilavımız pişerken etimize iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip ağzını kapatalım. Et sıvıyağda kavrulsun. Yalnız dikkat edelim dibi tutmazsın. Etimizin ağzını kapatalım. Pilav dinlendikten sonra ters çevriceğimiz kaba etlerimizi dizelim. üzerine pilavımızı ekleyelim ve kaşıkla biraz bastıralım. Sonra servis tabağına ters çevirelim. Güzel bir salata ve ayranla servis yapalım.

3 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmmmm pilav üstü haşlamaa harika görünüyor ellerine sağlık canım kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım pilav üstü haşlama nefiiisss görünüyor.
Ziyaretine sevindim.Her zaman beklerim bende gelirim. Sevgiler....

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

SADİYECİM
PİLAV VE HAŞLAMA MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR
ELLERİNE SAĞLIK