22 Mayıs 2008 Perşembe

KIYMALI PATLICAN

Malzemeler:
*Yeteri kadar patlıcan
*Küçük bir kase kıyma
*1 adet soğan
*1 adet domates
*Tuz, karabiber, kırmızı biber
*Çok az su
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tuzlu suda 10 dakika kadar bekletelim. Sonra patlıcanları kurulayalım ve tavada kızartalım. Kızaran patlıcanları cam bir tepsiye dizelim. Ayrı bir tavada kıyma ile soğanı kavuralım, daha sonra içine domates ve baharatları ekleyerek kavurduktan sonra suyu da ekleyelim ve cam tepsideki patlıcanların üzerine bu karışımı dökelim.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Üste bulunan pilav, bir de koyu ayran veya cacık nefis gider. Ellerinize sağlık, yemeğiniz güzel. Ailenizle mutlu akşamlar..

Adsız dedi ki...

mmmm nefis olmuş.değişik bir fikir en yakın zaman da deniyecem.sevgiler

Adsız dedi ki...

Sadiyecim günaydın cnm, bu patlıcan musakkaya benziyor. Yanına pilav bide ayran ayy süper olurdu:)
Ellerin der görmesin cnm.

Adsız dedi ki...

To the owner of this blog, how far youve come?

sadiye dedi ki...

lucky dediki bu blogun sahibine uzaktan sevgiler