2 Mayıs 2008 Cuma

PATLICAN DİZMESİ


*Malzemeler
*Patlıcan (2 kişiye iki patlıcan yaptım)
*2 adet patates
*250 gr Kıyma
*1 büyük boy soğan
*1 büyük boy domates
*1-2 sivri biber
*Yarım demet maydanoz
*Bir tutam dereotu
*Karabiber, Pulbiber, Tuz, İki yemek kağışı sıvıyağ
Yapılışı
Domatesi, soğanı, maydanozu, dereotunu, biberi küçük küçük doğrayıp bunlara kıyma ilave ediler. Baharatlar ve yağ eklenip yoğurulur. Patlıcanlar birbirinden ayrılmadan yuvarlak yuvarlak kesilir. Patatesler soyulup, halka halka dilimlenir. Birbirinden ayırmadığımız patlıcanların arasına harç konur. Pateteslerede aynı işlem yapılır patatesler yan yana borcama dizilir. Bir su bardağı ılık suya, Salça ve damak tadınıza uygun baharatlar ekleyip bu sosu yemeğimizin üzerine döküp aliminyum folyo ile kapatıp 200 derecede yaklaşık 1 veya 1 saat 20 dakika pişirilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sadiyecim patlıcanı çok severim, nesi olsa yerim. Bu yemeği görünce islim kebabı geldi gözümün önüne:)
Ellerine sağlık canımcım...