3 Haziran 2008 Salı

SOĞANLI YUMURTA

Annem bunu sık sık tandır ekmeğinin içine koyardı. Bende kahvaltı için yaptım.
Malzemeler
*Soğan
*Sıvıyağ
*Yumurta
*Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Soğanı küçük küçük doğrayıp yağda sote edin. Yumurtaları kırmak için soğanların ortasında iki boşluk yapın. Bu boşluklara soğanları kırın. Tavanın kapağını kapayın. Kısık ateşte yumurtalar pişsin. Başka bir tavada çok az yağ eritip, kırmızı pulbiberi ekleyip yakın ve pişen yumurtanın üzerine dökün.

3 yorum:

hulela dedi ki...

kalk hemen yap pişir ve ye diyor görüntü ellerine sağlık çok güzel olmuş bende eşimde soğanlı yumurtayı çok severiz yeşil soğanlada yapılanı eşim çok sever
size afiyet olsun canım

Adsız dedi ki...

Soğanlı yumurtayı çok severim. Tava içerisinde bu yemeği çok kısık ateşte yaparım, soğanı kavururken içerisine biraz toz şeker ve su katarım. Öyle güzel hazırlarım ki, nasıl kıyarım bilmiyorum. Sonra oturur yerim.:)
Bu yemek padişah yemeği,onuda söyleyeyim.

akasyakokusu dedi ki...

ayyy şadiyecim kız tavasıylan duruyo gözümün önünde..yaa yumurtaya her tad yakışıyor değilmi.
eline sağlık canım bir-iki ekmek bandımda:)