Tavuk eti güzelce haşlanır. Bu arada teflon bir tavaya tereyağ konulup şehriyeler bir güzel kavrulur. Daha sonra bulgurlar ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan bulgurlar ısıya dayanıklı bir kabın içine konulur. Etler bulgurun üzerine dizilip, et suyu eklenir. (Et suyu şart) Önceden ısıtılmış fırında Pilav suyunu çekinceye kadar fırında pişirilir. Ben yarım saat fırının ağzını açmadım.Pilavım çok güzel kızardı (kızardı derken pilav kesinlikle kurumuyor iri ve tane tane oluyor )
6 Haziran 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Hımmmmm
gerçekten çok nefis görünüyor ellerine sağlık canım....
Sabah sabah iştahım kabardı ya ben kaçıyorum bu blogdan zaten son günlerde kilolarla başım dertte :)
Size afiyet bal şeker olsun...
Sevgiler.....
günaydınnnnn
mmmm kapama çok güzel olmuş
ellerine sağlık canım
sizlerede afiyet olmuştur:))
sevgiyle kal
http://sofrakeyfi.blogcu.com/
Enfes bir yemek tarifinizi okudum. Tavuk Kapama ilk duyduğum bir tarif, bir kez daha dikkatlice okudum. Şehriye, bulgur ve tavuk butları ile tereyağının çok güzel uyumu ellerinize sağlık. Ayrıca, kim olduğumu öğrenmenize sevindim.
vay vay vay bu nefis biyemek olmuş görüntü süper lezzetide öyledir hiç kuşkum yok şehriye bulgur ve baget gösterişli bir yemek oluvermiş senin ellerinde ellerin dert görmesin harikasın
şadiye merhaba çok değişik olmuş.bi sorum olacak şey pilavın üstü kızardı derken kurumuyor mu mereak ettim..kızarmış pilav zihnimde pek bağdaştırmadım da değişik bi şey olduğu için?
sevgili yosunbuka kesinlikle kurumuyor çok güzel suyunu çekti benim pilavım.
canım ellerine sağlık
enfes görünüyor
benii de kapaa sen
sevgilerrr
öğle yemeğine geldim:) şansımada bu harika tavuk kapama varmış:) ellerine sağlık canımcım..öpüyorum iyi hafta sonları
hımmm işte şimdi yemede yanında yattt :)) dedim..
eline sağlık kocaman..
PU YEMEĞİ MUTLAKA DENEMELİ.ENFES OLMUŞ CANIM.ELİNE SAĞLIK.
Sadiyecim merhabaa, nefiss gözüküyo nefiss.
Ellerine sağlık arkadaşım.
Yorum Gönder