*3 adet uzun patlıcan
*350 gr orta yağlı kıyma
*1 soğan
*Pulbiber, karabiber, tuz
*Bir çay bardağı su, salça
*Sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanları göz kararı ile 4 er cm kalınlığında dilimliyoruz. Köfte için: soğanı ufak ufak doğrayıp, kıyma, baharat ve tuzlarla harmanlayıp yoğuruyoruz. Yuvarlayıp ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlıyoruz. Fırın tepsisine bir patlıcan bir köfte şeklinde diziyoruz. Üzerine sulandırılmış salçaya, yağ, pul ve karabiber, tuz ekleyip karıştırdıktan sonra yemeğin üzerine döküyoruz. Aliminyum folyoyla kapatıp 200 derecede yemeği pişiriyoruz. Pişmesine yakın folyoyu kaldırıp 10 dakika kadar fırında kızartıyoruz.
6 yorum:
Ev,el emeği ve de yürek katılmış bir tat ile yapılmış bir yemeğin tadına varmak istermiydiniz? Tariflerde boğulmadan ve hala gönlünü alamadığınız sevgililerinize yapmayı beceremediğiniz yemeklerde.
O zaman ilacınız "Şaziye'nin yemek sitesi"
Amatör hislerle başlanmış ama gerçekte çok doğal, pratik ve anlatımı çok sade bir site bu. Tarifleri okuyup ta, hala ben yemek yapamıyorum diyen kadınlar var ise, ya yemek yemeyi bilmiyordur ya da kesin sevgilisi yoktur derim.
Ellerine Sağlık...
canım günaydın nasılsın.aaa demek ben şimdi teyze olucam heee.biliyomusun bu sanal alemde 3. teyze oluşum.çok sevindim senin adına.inşallah hayırlısıyla alırsın kucağına bebeğini.hayırlısı olsun.kendine dikkat et.cinsiyeti belli oluncada haber ver, yeğenime yelek örerim,kurban.sevgiler
PATLICAN KEBABINI ÇOK AMA ÇOK SEVERİM..
ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM...
canım eline sağlık patlıcan yemeklerini çok severim ama sen şu sıralar yaz sebzelerini yemesen daha iyi olur,çünkü şu anda hepsi hormonlu ve ilaçlı bence mevsim sebzelerini öneririm.sevgiyle kal canım.
Patlıcanın her şeyine bayılırım ben.Kebabına ölürüm ): Ellerine sağlık süper olmuş.
Canımcım döktürmüşsün yinee patlıcan kebabına bayılırım harika görünüyor ellerine sağlık..çok öpüyorum ikinizide:))))))
Yorum Gönder