2 Nisan 2009 Perşembe

PIRASA YEMEĞİ

Malzemeler:
*1 kg. pırasa
*Az kıyma (isteğe göre)
*Yarım limon suyu
*2-3 adet havuç
*1 çay bardağı pirinç
*2 adet küp şeker
*1/2 su bardağı zeytinyağ1 veya sıvıyağ
*Tuz, su (yaklaşık 6 su bardağı)
HAZIRLANIŞI
Ayıklanarak yıkanmış pırasalar enli halkalar şeklinde doğranır. Tencerede yağ kızdırıldıktan sonra İnce halkalar şeklinde doğranmış havuçlar ilave edilerek 5 dakika kadar kavrulur. Pırasa, limon suyu, küp şeker, tuz ve sıcak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılarak orta ateşte 20 dakika pişirilir. Pirinç ayıklanıp yıkanarak tencereye ilave edilir. Sebzeler ve pirinç iyice pişip yumuşayıncaya kadar ateşte pişirilir.Soğutularak servis yapılır.

Hiç yorum yok: