25 Şubat 2009 Çarşamba

FIRINDA HAMSİ

Hamsi balığını güzelce yıkayıp süzdükten sonra tuzlayoruz. Fırın tepsisini yağladıktan sonra ince ince yuvarlak bir şekilde doğradığımız patetesleri bir veya iki sıra gelecek şekilde diziyoruz. Üzerine balıklarımızı yerleştirip, küçük bir kasenin içinde biraz salça, yağ ve pulbiber koyup karıştırıp, bu karışımı balıkların üzerine sürüp bir kaç dilim limon koyup, fırında pişiriyoruz.
(pişmiş halini çekmeyi yedikten sonra hatırladım ama iş işten geçmişti :) )

6 yorum:

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

mmmmmmm hamsiyi bu şekilde bende çok severim muhteşem görünüyor benim yerimede ye:) ellerine sağlık canım..öpüyorum kocaman sevgiler

elif dedi ki...

şadiyecim ellerine sağlık. nerelerdeydin sen yaa..

ebruakin dedi ki...

Selam canım,
Geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim.
Çok incesin. :)

Hamsilerin de pişmemiş halinden bile ne kadar güzel oldukları belli.
Ellerine sağlık canımcım.
Sevgiler...

Mutfaknotlari dedi ki...

şadiyecim canım yoktun ne zmandır
hele hoşgeldin ara verme artık yaaa
ellerine sağlık hamsiler nefiss

Adsız dedi ki...

merhaba cnm. aramıza tekrar hoşgeldin. seni ve nefis tariflerini çok özlemiştik. güzel yorumun ve içten dileklerin için çok teşekkür ederim canım arkadaşım. benim bu aralar bol bol balık yemem lazım. o yüzden tepsiyi ben kaçırıyorum. :)) ellerine sağlık şakerim. sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım nihayet bloğunda yeni bişeyler gördüm ve çok sevindim.ellerine sağlık.tekrar hoşgeldin bitanem,sevgiler