Yaz mevsiminde patlıcan, biber, bamya, kırmızı sivri biber, doğranarak iğne aracılığıyla ipe geçirilir. (bamyalar doğranmadan geçiriliyor)ve güneşin görebileceği şekilde asılıyor. Domatesler dilimlenerek temiz bir yere veya zemine toz almayacak ve güneş görecek şekilde seriliyor. Bunlar kuruduktan sonra kışın tüketilmek üzere saklanıyor.
Kışın bunlar ipten çıkarılıp, bir taşım suda haşlanıp, süzülüyor. Yağda et kuşbaşı doğranarak (kemikli de olur)kızartılıyor ve salça, tuz, karabiber, pulbiber eklenip, üzerine kurutmalıklarımızı ekleyip karıştırıyoruz. (biber salçası çok yakışıyor)Kaynamış Su kurutmalıkların yarısına gelecek şekilde eklenip kısık ateşte pişiriliyor. Kurutmalıklar haşlandığı için pişmesi uzun sürmüyor.
1 yorum:
canım güzel yorumun için çok teşekkür ederim yakınımda olsaydın inan öğretirdim.Aslında çok kolay örebilirsin.Kategorilerde klozet takımında tam detaylı açıklamasını yapmıştım.Takıldığın bir şey olursa yardımcı olurum:))Sevgiler...
Yorum Gönder