
Adı üstünde çok pratik bir poğaça. Ben pazar kahvaltılarında bunu yapmayı seviyorum.
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Kaşar peyniri yada beyaz peynir
Kabartma tozu
çörek otu yada susam
1 yumurta (sarısı üstüne akı içine)
1 fiske tuz
1 fiske şeker
Ve yeterince un.
Önce sıvıyağ yoğurt ve kabartma tozu arkasından un eklenir. Tuz / şeker katılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. içine peynir konup, şekil verilir çörek otu ve yumurta sürülür. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (ortalama 20 dakika da 170 derecede pişiyor bende)
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
Kaşar peyniri yada beyaz peynir
Kabartma tozu
çörek otu yada susam
1 yumurta (sarısı üstüne akı içine)
1 fiske tuz
1 fiske şeker
Ve yeterince un.
Önce sıvıyağ yoğurt ve kabartma tozu arkasından un eklenir. Tuz / şeker katılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. içine peynir konup, şekil verilir çörek otu ve yumurta sürülür. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (ortalama 20 dakika da 170 derecede pişiyor bende)
4 yorum:
canım ellerine sağlık
nefiss görünüyor. bu dördüncü denemem umarım bu gönderilir
hayırlı uğurlu olsun
mutlu haftasonları diliyorum
bloğun cıvıl cıvıl çoook gzüel olmuş
sevgiyle kal
sadıye hm mrb.. hemen zıyarete geldım:) ve sayfanızdakı muthıs değerlı bılgılerle karsılastım.. eğer bana ızın verırsenız bu bılgılerı bende kendı sayfamda yayınlamak ısterım:) bu arada esınıze suprız bır sekılde pasta hazırlamak ıstıyormussunuz, elımden geldığınce sıze yardımcı olmaya calısırım;)
sevgıyle
fıdan
Merhaba fidancığım
tabiki bu bilgileri kendi sayfanda yayınlayabilirsin. çok sevindim böyle düşünmene. eşime sürpriz pastayı yapmak isterim. Ama senin yardımınla :) kendine iyi bak. haberleşmek dileğiyle. sevgiyle kal.
sadiyecim merhaba siteni ilk defa gördüm ve çok hoşuma gitti sende benim gibi yeni blogculardansın sanırım:) tariflerini çok beğendim bu poğaçayı bende yapıyorum ama pek yumuşak olmuyor. Seninkiler yumuşak gibi duruyor. Ellerine sağlık.
Sevgiler...
Yorum Gönder