7 Nisan 2008 Pazartesi

FIRINDA LEVREK

Malzemeler
Yarım kilo levrek
1 büyük soğan
2 büyük patates
Karabiber, limon, sıvıyağ, tuz
Hazırlanması
Balığı iyice temizleyip yıkayın. Patatesleri ve soğanı halka halka doğrayın. Fırın kabını yağlayın. Patateslerin yarısını tepsiye dizin, üzerlerine aynı miktar soğanları ekleyin. Bunların üzerine balıkları dizin. Kalan patates ve soğanları yuvarlak dilimlenmiş limonları, karabiberi balıkların üzerine yayın. (ben limonu balıkta sevmediğim için kullanmadım piştikten sonra balığımı alıyorum sonra limonluyorum)üzerine yarım çay bardağı kadar sıvıyağ gezdirin. En üste de tuzu serpin. Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın önceden ısıtılmış 2008 C fırında pişirin (pişmesine yakın folyoyu kaldırıp üzerinin de kızarmasını sağlayabilirsiniz)

3 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Sadiyecim
hızlı bir giriş yapmışsın
ellerine sağlık
tariflerin hepsi biribirinden güzel
ama benim favorim balık
bir balıksever olarak:)

Canım
yoğunluk meselesine gelince,
geçen haftalara nazaran çok şükür azaldı,ama ben evde oturamayanlardanım:)
yağmur çamur dinlemeyip geziyorum

Eve daha yeni geldim,ve yaptığın samimi yorumlar için teşekkür etmeden mutfağa girmek istemedim

mutlu haftalar
sevgiyle kal

ebruakin dedi ki...

Selamlar Sadiye'cim,
Güzel mesajların için çok teşekkür ederim. Çok naziksin. :)
Senin tariflerin de çok güzel ve değişik. Özellikle soğan salatasını çok merak ettim.
Levrek de harika görünüyor.
Ellerine sağlık.
Görüşmek dileğiyle.
Sevgiler...

Tuğba dedi ki...

Levreğe bayılırım ama evde hiç denemedim.Çok lezzetli görünüyor canım.Söylesene hem o kadar çalışıp hem bu güzel yemekleri nasıl yetiştiriyorsun:)