7 Nisan 2008 Pazartesi

ÇILBIR


Malzemeler
Kişi başına 1 yumurta
Bir kase yoğurt
Az tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Sıvıyağ veya tereyağ
1 bardak su (her bir yumurta için)
Yapılışı;
Geniş bir kapta su kaynatılır. Kaynayan suya kişi başına 1 yumurta gelecek şekilde yumurtalar kırılır. (yumurtaların şekli bozulmamalıdır) Bir kase yoğurda biraz tup ekleyip güzelce çırpılır. Derin tabağın içine suda haşlanmış yumurtalar delikli kepçeşle alınır ve tabağa yerleştirilir. Üzerine kaşıkla yoğurt gezdirilir. Diğer taraftan yağ kızdırılır ve içine pulbiber eklenip yağda yıkılır. Kaşıkla yağlı sosumuz yoğurdun üzerine dökülür. Sıcakken servis yapması önerilir. (sarmısaklı yoğurt ta kullanabilirsiniz)

Hiç yorum yok: