*Bir kilo çilek
*Toz şeker
*Bir limon
*1 su bardağı su
Yapılışı
Çilekler ayıklanıp temizlenir. Çilekler çok büyükse ikiye bölebilirsiniz. Tencereye bir sıra çilek döşenir. Üstüne çilekler kaybolacak kadar şeker dökülür. Sonra bir sıra daha çilek, Tekrar çilekler kaybolacak kadar şeker serpilir. işlem çilekler bitene kadar tekrarlanır. Ve tencerenin ağzı kapatılıp bir gece bekletilir. Bir gün sonra sulanan reçele 1 subardağı su eklenip kaynatılır. Katı bir kıvam yada çilek rengi kırmızılıktan hafif siyahlaşana kadar pişirilir. Pişmesine yakın bir limon eklenir ve bir kaç dakika daha kaynatılır. Pişen reçelimiz Kavanoza boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
Tarifini telefonla canım annemden aldım. Ve çokta güzel oldu. Bundan böyle kendi reçelimi kendim yapacağım. :)
Tarifini telefonla canım annemden aldım. Ve çokta güzel oldu. Bundan böyle kendi reçelimi kendim yapacağım. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder