9 Nisan 2008 Çarşamba

SİGARA BÖREĞİ


Malzemeler
*3 yufka
*Birkaç dal dereotu (isteğe bağlı)
*Yarım demet maydanoz
*Yeterince peynir (250 gr kadar)
*Sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı
Yufkaları katlayıp pasta dilimi şeklinde kesin (12 parça). Peyniri çatalla ezdikten sonra, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın peynirin içine ilave edip karıştırın. Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden koyun ve iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından) ve sarmaya başlayın sivri ucuna az kala elinizle veya fırçayla ıslatın ve sarın. (böylece malzeme dağılmaz)İşlemi bütün yufkalara uygulayın ve kızgın yağda kızartın. Böreklerin yağını almak için servis tabağına peçete koyup börekleri üzerine dizebilirsiniz.

Hiç yorum yok: