9 Nisan 2008 Çarşamba

KOKOREÇ TADINDA PİLAV

Bu pilavı evlendiğimden beri ben pişiririm. Terbiyesini eşim yapar tavuğu ve baharatı koyup karıştırmasında bence bir mağrifet var. Çok havalı bir şekilde karıştırır. Yine ona işim düşüyor ya :)
Malzemeler
*1,5 su bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı arpa şehriye
*Et bulyon veya et suyu
*Kuş üzümü
*Haşlanmış bir tavuk göğsü
*Bol miktarda pulbiber ve kekik
*Tuz
Yapılışı
Klasik şehriyeli pilavımızı yapıp dinlenmeye bırakıyoruz. Haşlanmış olan tavuk göğsünü didikliyor ve pilava ekliyoruz. Ardından Baharatı ekliyoruz. (Baharatlar bol kullanılmalı yalnız abartmamak şartıyla) Sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: