27 Nisan 2008 Pazar

YEŞİL PİLAV

Eskiden yemek tariflerini beğendiğimde makasla keser ve saklardım yaparım diye. Buda onlardan biri. Bir yemek dergisinden koparılmış. Ama isminin yazdığı yerden koparmamışım.
Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*3-4 dal yeşil soğan
*Yarım demek dereotu
*Yarım demek maydanoz
*Tavuk suyu
*Tuz
*2 Yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Soğan, dereotu ve maydanoz ayıklanıp, incecik doğranır. Tereyağını kavurduktan sonra önce soğan bir kaçdakika kavrulur, sonra dereotu ve maydaonoz katılıp bir kaç dakika daha kavrulur. 2 su bardağına yaklaşık olarak ne kadar su koyuyorsanız (pirinçten pirince su miktarı değişiyor) o miktarda tavuk suyu eklenir ve tuzu ayarlanır. Kaynamakta olan yeşil suyumuza pilavımızı ekleyip karıştırıyoruz. Ve kısık ateşte pilavımızı pişirip, dinlenmeye bırakıyoruz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sadiyecim günaydın,
Bu pilavı görünce dible yemeği geldi aklıma. Görüntüsü çok güzel gerşekten bu şekilde hiç denememiştim ama deniycem ellerine sağlık cnm.