Merhabalar, geçen gün mutfak hakkında okuyordum. Şöyle bir bir şey vardı. Kek yaparken kekinizin patlamaması için suya dayanıklı bir kaba su koyup fırına kekle birlikte koyun.
Denedim. Sonuç mu? 1-)Kekim kabarmadı 2-)Kabından çıkarırken yarısı servis tabağında yarısı kek kalıbında kaldı. Bir saat pişirmeme rağmen hamur kaldı. Sonuç malum. Üzülürüm üzülürüm 10 yumurtama :) Hiç tavsiye etmem. Böyle bir şeyle karşılaşırsanız dikkat edin.
Sevgiler..
2 yorum:
şadiyecimm
canım geçmişler olsun iyisiniz inşallah
sen ne ara yaptın bu yemekleri bakayım
canım bu şekilde pişince alt kısmı kurumaz gerçekten.kalıptan da çıkmaz malesef:(benmari usulü pişirmek keke yakışmıyor hem çatlayan kek daha başarılı olur derler;)
Yorum Gönder