7 Mayıs 2008 Çarşamba

ARKADAŞLAR UYARI

Merhabalar, geçen gün mutfak hakkında okuyordum. Şöyle bir bir şey vardı. Kek yaparken kekinizin patlamaması için suya dayanıklı bir kaba su koyup fırına kekle birlikte koyun.
Denedim. Sonuç mu? 1-)Kekim kabarmadı 2-)Kabından çıkarırken yarısı servis tabağında yarısı kek kalıbında kaldı. Bir saat pişirmeme rağmen hamur kaldı. Sonuç malum. Üzülürüm üzülürüm 10 yumurtama :) Hiç tavsiye etmem. Böyle bir şeyle karşılaşırsanız dikkat edin.
Sevgiler..

2 yorum:

Mutfaknotlari dedi ki...

şadiyecimm
canım geçmişler olsun iyisiniz inşallah
sen ne ara yaptın bu yemekleri bakayım

Adsız dedi ki...

canım bu şekilde pişince alt kısmı kurumaz gerçekten.kalıptan da çıkmaz malesef:(benmari usulü pişirmek keke yakışmıyor hem çatlayan kek daha başarılı olur derler;)