
*Yeteri kadar kabak
*Yarım kilo az yağlı kıyma
*1 adet kuru soğan
*Maydanoz
*Domates
*Pul biberi, karabiber, tuz, kekik
*1,5 yemek kaşığı domates salçası
*yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
*4 su bardağı kaynar su
Yapılışı;
Kabakları temizleyip dilim dilim doğrayın. Kıymaya, soğanı, domatesi, maydanozu küçük küçük doğrayıp baharatlarla birlikte ekleyin ve karıştırın. Bir kabak dilimini elinize alarak üzerine kıymalı haçtan koyarak ikinci halka kabağı üzerine kapatın. Tekrar kıyma harcı ve tekrar kabak koyun. Elinizdeki dizmeyi tencerenin kenarına yan yatırarak koyun. Bu şekilde işlemi tekrar ederek bütün malzemeyi kullanın. Büyük boy bir kaseye suyu, yağı, salçayı, ve baharatları koyup karıştırın ve yemeğin üzerinde gezdirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Ve kabaklar pişene kadar pişirin.
6 yorum:
Sadiyecim günaydın, ellerine sağlık cnm yine döktürmüşsün:)
ay sadıye muhtesem bır yemek olmus bu. valla bayıldım ben. zaten kabağı çok severım ama boylesıne bayılırım ..ellerıne sağlık canım harıkasın...
emelinmutfagı.blogcu.com
canımmm ben işkembe çorbasını çok güzel yaparım.bir çorbacı karısı olarak.önceden çorbacı dükkanımız vardı bizim,işkembe çorbası.bende öğrendim..sende dene bak çok güzel olur.cildide güzelleştirir.sevgiler canımm.senin yemeklerinde hepsi çok güzel
canım benim yemek harika görünüyor.ellerine sağlık.değişik bi uygulama ben de deniycem.sevgiler
Sadiyeciğim dişin ne durumda geçmiştir inşallah o durumda çikolata yemişsinya bravo:) ben olsam cesaret edemem valla korkudan:))
Kabak dizmeye bayıldım bende kabağı çok severim ellerine sağlık canım öpüyorum
Çok güzel, besleyici nefis bir yemek hazırlamışsınız. Kabak yemeklerini çok severim, böylesini hiç denemedim. Kullandığınız malzeme ve pişirme yönteminizle lezzetli bir yemeğin ortaya çıkacağı belli. Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder