22 Haziran 2008 Pazar

ŞEFTALİ REÇELİ

Malzemeler
*İki kilo şeftali
*1,5 kilo Toz şeker
*Bir limon
*Bir su bardağı su
Yapılışı
Şeftaliler yıkanıp, soyulur ve doğranır. Tencereye bir sıra şeftali koyulur. Üstüne şeftaliler kaybolacak kadar şeker dökülür. Tekrar bir sıra şeftali, ve şeftaliler kaybolacak kadar şeker serpilir. İşlem doğradığınız şeftaliler bitene kadar tekrarlanır. En üst sırada şeker olsun. Ve tencerenin ağzı kapatılıp bir gece bekletilir. Bir gün sonra sulanan reçele bir su bardağı su eklenip, kaynatılır. Katı bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişmesine yakın bir limon eklenir ve bir kaç dakika daha kaynatılır. Pişen reçelimiz Kavanoza boşaltılır ve soğumaya bırakılır. (yöntem canım annemden)

5 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmm, mis gibi olmuştur eminim.. Ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Sadiyecim günaydun, hayırlı haftalar olsun.
Muz reçelinden sonra şeftali reçeli yapman pek bi şaşırtmadı ama nefis gözüküyor tam yaz günlerine layık ellerine sağlık...

ss dedi ki...

ellerinize sağlık şeftali reçeli tadı oldukça güzel olmasına rağmen çok yaygın bir reçel değil bence çilek reçelini sollar ..muz reçelinin tadının nasıl olduğu tahmin edemiyorum.harika görünüyor.görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

şadiye merhaba ellerine sağlık kıvamı çok güzel olmuş..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Canımcım ben geldimmm:)
Ben senin çalıştığını bilmiyordumdu:)
bunuda öğrenmiş oldum bak:)
Reçel harika görünüyor canım ellerine sağlık..günün güzel geçsin çook öpüyorum