
*İki kilo şeftali
*1,5 kilo Toz şeker
*Bir limon
*Bir su bardağı su
Yapılışı
Şeftaliler yıkanıp, soyulur ve doğranır. Tencereye bir sıra şeftali koyulur. Üstüne şeftaliler kaybolacak kadar şeker dökülür. Tekrar bir sıra şeftali, ve şeftaliler kaybolacak kadar şeker serpilir. İşlem doğradığınız şeftaliler bitene kadar tekrarlanır. En üst sırada şeker olsun. Ve tencerenin ağzı kapatılıp bir gece bekletilir. Bir gün sonra sulanan reçele bir su bardağı su eklenip, kaynatılır. Katı bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişmesine yakın bir limon eklenir ve bir kaç dakika daha kaynatılır. Pişen reçelimiz Kavanoza boşaltılır ve soğumaya bırakılır. (yöntem canım annemden)
Şeftaliler yıkanıp, soyulur ve doğranır. Tencereye bir sıra şeftali koyulur. Üstüne şeftaliler kaybolacak kadar şeker dökülür. Tekrar bir sıra şeftali, ve şeftaliler kaybolacak kadar şeker serpilir. İşlem doğradığınız şeftaliler bitene kadar tekrarlanır. En üst sırada şeker olsun. Ve tencerenin ağzı kapatılıp bir gece bekletilir. Bir gün sonra sulanan reçele bir su bardağı su eklenip, kaynatılır. Katı bir kıvam alana kadar pişirilir. Pişmesine yakın bir limon eklenir ve bir kaç dakika daha kaynatılır. Pişen reçelimiz Kavanoza boşaltılır ve soğumaya bırakılır. (yöntem canım annemden)
5 yorum:
Mmmm, mis gibi olmuştur eminim.. Ellerine sağlık..
Sadiyecim günaydun, hayırlı haftalar olsun.
Muz reçelinden sonra şeftali reçeli yapman pek bi şaşırtmadı ama nefis gözüküyor tam yaz günlerine layık ellerine sağlık...
ellerinize sağlık şeftali reçeli tadı oldukça güzel olmasına rağmen çok yaygın bir reçel değil bence çilek reçelini sollar ..muz reçelinin tadının nasıl olduğu tahmin edemiyorum.harika görünüyor.görüşmek üzere.
şadiye merhaba ellerine sağlık kıvamı çok güzel olmuş..
Canımcım ben geldimmm:)
Ben senin çalıştığını bilmiyordumdu:)
bunuda öğrenmiş oldum bak:)
Reçel harika görünüyor canım ellerine sağlık..günün güzel geçsin çook öpüyorum
Yorum Gönder