19 Haziran 2008 Perşembe

MUZ REÇELİ

Dün reçel yapmaya karar verdim. Anneme danıştım annemde kardeşimde, kayısı ve vişne önerdiler. Birde şeftali. Keşkem annemi kardeşimi dinleseydim. :( Bende nette biraz araştırdım. Muz reçelini gördüm. Deneyeyim dedim. Ve denedim. Sonuçmu berbat. işin ilginç yanı tadına baktım beğenmedim soğsun dedim belki soğuyunca olur nerdeeeee. Muzlar dibe çöktü. Üstte suya benzer bir tabaka. Ha muzlarıma laf etmeyin. Gerçekten güzel muz aldım. Bir daha asla muzlu bir tarif denemeyeceğim. Tövbeeee.
Malzemeler şöyleydi
*2kg muz
*1kg şeker
*1 paket vanilya
*limon
Yapılışı
Muzların kabuklarını soyup, dilimledim, şekeri ve vanilyayı ekleyip yavaşça karıştırdım. Bir kaç saat bekletip, kaynattım pişmesine yakın limonu ekleyip, birtaşım daha kaynattım.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımmmmm demek muz reçeli yaptın ve olmadı :)
olsun ya denemiş oldun böylece muz reçelinin güzel olmadığını öğrenmiş olduk senden mahsat paylaşım değilmi blogculukta bunuda burdan öğrenmiş olduk işte demek ki neymiş muz reçeli olmuyormuş ....
bizde çilek vişne şeftali yaparız ...
Sevgiler...
Reçel ne oldu kim yicek :)
acaba bu reçeli pasta falan yapark değerlendirsen mi ?
Çok da yapmışsın be anacım 2 kilodan...

Adsız dedi ki...

canım muz reçelini de hiç duymamıştım.belki eksik bişey yapmışsındır.neyse denemiş olmuşsuncanım pc bana pek düşmüyo kusura bakma.burak 1 temmuz da staja başlıycak ozaman yine görüşürüz.öptüm canım bay bay

Adsız dedi ki...

yoo yenilik güzeldir önemli olan değişiklik yaratmaktır bence..

keskinli dedi ki...

canim nerden bileceksin böyle olacagini ama iste bazen olmuyor bos ver üzülme öptüm hadi milli takimimizada basarilar

Adsız dedi ki...

merhaba,
ay okuyunca sadiyecim bir guldumki sorma ne kadar uzulmusundur simdi gitti 2kg muz millet alipta yiyemiyor sadiyede muzdan recel yapmaya kalkmis guzelim memleketimizde kayisi cilek seftali tut dururken ne isin var muzlu recelde:))).sen yap soyle guzel bir seftali recellide koy su blogunada ok hadi hoscakal sevgilerimle sevval

sadiye dedi ki...

sevgili şevval evet nasihatın üzerine şaftali yapacağım bu akşam. güzel arkadaşım yıldız o reçeli hiç birşey kurtaramaz vallah. :) ne mi olacak. Yenmeyen şeyi dolabımda tutacak değilim yeri malesef belediyemizin apartman önüne koyduğu çöp bidonları. ha dikkat edim reçeli dökerken bidonda kedi olmazsın yoksa birde kediden darbe yerim. BÖyle işte arkadaşlar neymiş demekki muz reçeli olmuyormuş. sevgiler :)
aslında üzülmedim olan muza olsun değilmi sevgiler size.

Adsız dedi ki...

Sadiyecim günaydın, muz reçelini ilk defa duydum ama bir daha duyarsam senin tecrübelerinden yararlanarak bende denemiycem. İstediğin gibi olmamış olsada yinede ellerine emeğine sağlık cnm.

Melek* dedi ki...

:) ay çok güldüm ama iyi oldu söylediğin.

Lezzet Gemisi dedi ki...

DAHA ÖNCE MUZ REÇELİNİ HİÇ DUYMAMIŞTIM. VALLA BEN OLSAYDIM CESARET EDEMEZDİM YAPMAYA. AMA EN AZINDAN DENEMİŞ OLMUŞSUN. MALZEMELERİN, EMEĞİN HEBA OLMUŞ AMA, SAĞLIK OLSUN. BÖYLE TECRÜBELER HEPİMİZİN BAŞINA GELİYOR SONUÇTA. HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM CANIM.. SELAM VE SEVGİLER....

Adsız dedi ki...

selam canım
ee valla muz reçelinide ilk kez duydum sonu hüsran olmuş:((
neyse başka reçeller yaparsın tam reçel vakti
güzelim çökeleğe bazı yörelerde kesik yada lor denir siz ne diyorsunuz
öptüm seni
sofrakeyfi

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Sadiyecim ben hiç muz reçelini duymadım ilk senden duyuyorum şimdi sende denemişsin beğenmemişsin bende yapmaya kalkışmam hiçbirzaman artık:)
canım benim hünkar beğendi biteli çok oldu ama sana özel olarak yaparım ne demek:)
memleketnimi özlemiş benim arkadaşımm valla bende çok özledim:)biz damlarda yatmazdık ama balkon sefalarını hepbirlikte ailece yenilen yemekleri çok özledim:(
canımcım öpüyorum günün güzel geçsin kocamnn sevgiler bırakıyorum

Adsız dedi ki...

Sadiyecigim oncelikle gecmis olsun:) benim hosuma giden seyde olmamis(lezzet acisindan) recelin tarifini vermen oldu. Bunca seyden sonra kim cesaret edip denerki:) Yinede olan muza olsun diyoruz demi canin saolsun. Yeni tariflerini bekliyoruz. Sevgiler..Hicran

sevgi dedi ki...

Muz reçeli hmmm değişikkkk,tadına bakmak isterdim.Geçenlerde ben de mulu kek yaptım ben de onu beğenmedim.Yumşacık oluyor ama acımsı bir tad vardı.
sevgilerle

elif dedi ki...

canım muz reçeli yapıldığınıo da ilk senden duydum. bi resim koysaydın da görseydik. nasıl oluyo diyee


sevgilerimle.

rümeysaninrüyasi dedi ki...

aaaa merhaba bende tarifi görünce muz reçelimi dedim resim yokdu ama hemen tarifi okuyayım dedimki aaa olmamışş:) neyse kötü bi tarif olduğunu öğrendik en azından denemeye kalkmayız
canım bloğuma uğrayıp yaptığın güzel yorumun için teşekkürler evet mayalıda oluyor hamur kızartması ama hani habersiz bir misafir gelirse hamen bir kek ee buda tuzlu çay kaynayana dek hazır olur demi:) sevgilerimi bırakıyorum

yeşim dedi ki...

muz reçelini bende denemiştim ama kavun ile karıştırarak kaynatınca görüntü normal reçelden farklı olmuştu.. baktım bir tuhaflık var iyice yoğunlaşıncaya kadar kaynatıp en son el blendırı ile çekip marmelat yapmıştım...bal kıvamında yoğun aromalı olmuştu...kahvaltı için çok ideal olmasada pastalarda çok işime yaramıştı...içine yeşil fıstıkta eklemiştim bir miktar...
bence eski usül annelerimizden kalma alışkanlıklara devam etmek en iyisi galiba...ne diyelim sağlık olsun sadiyecim...sevgiler...

HUYSUZBALIK dedi ki...

Sadiyecim tecrübe olmuş . Benim de öyle deneyip beceremediğim ekler pasta vardı. Mutfak günlerce yumurta kokmuştu :)

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

canımcım iyi geceler:)

Adsız dedi ki...

şadiye merhaba emeğinin heba olmasına üzüldüm.komşum bu linkteki tarifi denediğini söyledi beğenmişler.güzel görünüyor. http://bloodsugargto.blogspot.com/2007_08_01_archive.html
ölçü de az tutulmuş.