25 Mayıs 2008 Pazar

PRATİK KABAK YEMEĞİ

Büyük boy bir soğanı yemeklik doğrayıp, tencerenin altına önce soğanlar sonra biraz kıyma, yuvarlak dilimlenmiş kabaklar dizilir. Üzerine tuz, nane, karabiber arzu ettiğiniz kadar sıvı yağ dökülüp, kabakların kenarlarından görülecek kadar su koyulur, ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

canikom evdeki kabaklar bitmedimi daha.ellerine sağlık bu da güzel bi yemeğe benziyor.henüz kalktım kahvaltı yapıcam sonra da temizlik beni bekliyo.hadi bakalım sevgiler yolladım.

akasyakokusu dedi ki...

şadiyecim kabakmı yesem kurabiyemi.eline sağlık süpersin valla..yetişene aşkolsun.maşaAllah.

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

yine bennn:))
kabağın her türlüsünü çok severim ama herzaman yapamıyorum eşimden dolayı kendime özel arada yapıyorum:) seninkide nefiss olmuş canım ellerine sağlık öpüyorum sevgiler

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

selamını aldım geldim:) canım sağolasın iyi geceler öpüyorum

Adsız dedi ki...

Maşallah, blogunuza bereket yağıyor. Tatlılar, etliler, kurabiye ve sebze yemeğin oldukça güzel. Ellerinize sağlık.