Malzemeler:
*Yarım kilo yağsız kıyma
*1 adet orta boy soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı pirinç
*1/2 demet maydanoz
*1 yumurta sarısı
*Tuz ve karabiber
Dışı için;
*1 yumurta
*Un
Kızartma için;
*Yarım su bardağı sıvıyağ,
Hazırlanışı:
Pirinçler yıkanarak haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta kıymanın yarısı ile küp doğranmış soğanlar yağ ile 5 dakika kavrulur. Kıyma suyunu çekince ateşten indirilir. Derin bir kâsede kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinç, çiğ kıyma, kıyılmış maydanoz, (benim gibi iri doğramayın maydanozu) tuz, karabiber ve yumurta şarısı eklenerek iyice yoğrulur. Cevizi büyüklüğünde parçalar kopartılarak oval bir şekil verilir. Köfteler önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya batırarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
Aklıma Rahmetli Kemal sunalın repliği geldi. Allah rahmet eylesin.
Diyorki demek burda bir kadın kesildi. Hangi kadının budu bu :)))) babamdan sonra güldüğüm ikinci adam herhalde...
6 yorum:
ELLERİNİZE SAĞLIK ...
Kadınbudu köfteyi hiç denemedim biliyormusun:) hep aklımda ama birtürlü kısmet olmadı isminden dolayı itici geldi sanırım:)))
nefis görünüyor eminim çok lezizdir ellerine sağlık canımcım...Bende seni çok seviyorum çok teşkr ederim:)
iyi hafta sonları canısı çok öpüyorum
selam,nasılsın bakayım? kim üsmüş bakalım seni.döverim ben onları...
sıkma sen canını öyle her şeye sonra bebişinde üzülür.o şimdi her şeyi hisseder,sen mutlu ol oda mutlu olsun...
hadi iyi hafta sonlarınız olsun bayyy
Bayılırım bayılırım.Ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor.
vah vah!! kadının budu ne hale gelmiş :)
enfes olmus köftlerin pofuduk tam benziyor adina yani:))
ellerine saglik sevgiler iyi haftalar
Yorum Gönder